Plusskunde

Endret Fri, 10 Mai ved 2:34 PM

Plusskunde er for kundene som har egen produksjon av strøm, som for eksempel solceller.

Når du har fått ferdigstilt ditt produksjonsanlegg (eks. solcellepanel på tak) må det gis beskjed til nettselskapet ditt sånn at du kan registreres som plusskunde.

Deretter må du gi beskjed til oss slik at vi får opprettet en produksjonsavtale på deg. Når dette er på plass vil all strømmen du produserer og som du ikke bruker selv bli solgt på vegne av deg - og helt automatisk.

Enten du er en ordinær strømkunde eller plusskunde, må du forholde deg til både strømleverandøren og nettleverandøren din.

Nettselskapet er pliktig til å tilby deg en plusskundeordning, men kan kreve anleggsbidrag fra deg dersom overskuddsstrømmen din gjør at strømnettet må forbedres. Dette kan være lurt å undersøke før man går til innkjøp av dyrt utstyr.

Vi som strømleverandør kan kjøpe strøm fra deg, men er ikke forpliktet til det.