Hvorfor er fakturaen min så stor

Endret Fri, 10 Mai ved 9:57 AM

Det kan være flere grunner til at fakturaen en måned blir høyere enn tidligere, eller at du syns den er unormalt høy. Som oftest er det fordi man har brukt mer strøm når prisen har vært høy, enn det man har vært klar over.

Vi anbefaler alle våre kunder til å benytte appen vår til å se priser og forbruk. Ved hjelp av appen kan man planlegge forbruket sitt og ikke minst bruke den til å redusere forbruket når man ser prisene blir for høye.

Betaler jeg gjennomsnittspris eller timepris?

Har du en spotprisavtale faktureres du ut fra gjeldende timespris når du faktisk bruker strømmen. Det som står på strømregningen er ditt personlige gjennomsnitt basert på det forbruket du har hatt i alle timene i måneden fakturaen gjelder for.

Det beregnes slik:

Timepris * forbruk hver time hele måneden. Deretter deles dette på antall timer i måneden slik at du får en gjennomsnittspris.

Uten bruk av gjennomsnittpris ville det gitt veldig mange linjer på fakturaen, og hadde med andre ord blitt ganske så uoversiktlig.

Bruker du mye strøm når strømmen er dyr, og lite strøm når det er billig, vil det gi en høy gjennomsnittspris.

Siden både forbruket og strømprisen varierer gjennom døgnet vil du aldri få en helt lik gjennomsnittspris som andre med tilsvarende avtale. For å få samme gjennomsnittspris må man bruke akkurat like mange kilowattimer hver eneste time som den man sammenligner seg med.

minside eller i appen, vil du finne informasjon om timespriser og forbruk for din måler.